Top Module Empty
powered_by.png, 1 kB
Naslovna arrow Zanimljivosti
Zanimljivosti
ZAČINI PDF Štampaj E-pošta
Autor Branislav Knežević   
Friday, 02 April 2010

 ZAČINI

Ne postoje stroga pravila i ograničenja prilikom korišćenja začina. Oni čine vašu trpezu bogatijom i maštovitijom i od vaše inventivnosti i ličnih aspiracija u kulinarstvu u mnogome zavisi kako ćete prilagoditi i spojiti određene ukuse. Ako već posedujete izvesno kulinarsko iskustvo, lako možete da u vašu ishranu uvedete nove začine. Za početak, dovoljno je da uobičajenim začinima i načinu pripremanja jela dodate neki od egzotičnih i da probate da li vam prija. U poglavlju o receptima ovog priručnika pronaći ćete upravo i takve recepte koji vam omogućavaju da u svoju ishranu bez velikih izmena polako uvedete dodir drugih kulinarskih kultura.

Osnovne karakteristike navedenih začina daju se kao orijentacija u svakodnevnoj primeni i njihovom kombinovanju:

Detaljnije...
 
ZDRAVA ISHRANA PDF Štampaj E-pošta
Autor Branislav Knežević   
Friday, 02 April 2010

Semenke i orašasti plodovi

Detaljnije...
 
ZDRAVA ISHRANA ŽITARICE PDF Štampaj E-pošta
Autor Branislav Knežević   
Friday, 02 April 2010

Jedan od osnovnih principa pravilne i zdrave ishrane jeste svakodnevna upotreba integralnih žitarica. Korišćenje belog brašna i proizvoda od belog brašna, pre svega hleba i peciva, dovode do mnogih ozbiljnih oboljenja savremenog čoveka. Upotreba celog zrna u ishrani daje ljudskom organizmu energiju (zbog visokog sadržaja složenih ugljenih hidrata), podmazuje zglobove, odstranjuje otrove i pomaže detoksikaciji. Jer, nutritivne vrednosti integralnih žitarica su neuporedivo veće od belih žita, iz kojih je praktično odstranjeno sve što je vredno, s obzirom da se u opni zrna nalaze sve hranljive materije neophodne za razvoj, rast i održavanje organizma.

Sadržaj ugljenih hidrata u celom zrnu većine žitarica prelazi 70%, belančevina od 10-17%, masti od 1,5-10%, vitamina i minerala do 2%, a visok je sadržaj i celuloznih vlakana i amino kiselina.

Poslednji put ažurirano ( Friday, 02 April 2010 )
Detaljnije...
 
Vaskularni PDF Štampaj E-pošta
Autor Branislav Knežević   
Monday, 24 September 2007

17 miliona ljudi svake godine umre od kardiovaskularnih bolesti

 Moždani udar
Detaljnije...
 
CIMET POMAŽE PDF Štampaj E-pošta
Autor Branislav Knežević   
Friday, 03 August 2007
CIMET

Dodavanje cimeta dezertu može ublažiti porast nivoa šećera u krvi, pokazalo je istraživanje švedskih naučnika Univerziteta u Malmeu.KOD NAS ODAVNO.

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 1 - 9 of 16
© 2018 Spas i Nada - udruženje invalida i dijabetičara
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.