Top Module Empty
powered_by.png, 1 kB
Naslovna arrow Dijabetes arrow TRETMAN DIJABETISA BIOENERGIJOM I BILJEM
TRETMAN DIJABETISA BIOENERGIJOM I BILJEM PDF Štampaj E-pošta
Autor Branislav Knežević   
Monday, 16 October 2006

   Koristite desni i levi dlan za tretman. Jagodicu kažiprsta leve šake  prislonite na tačku 1); srednjeg prsta na tačku 2); malog prsta na tačku 3). Dodir neka traje pola minuta; više puta dnevno. Na levom dlanu su iste tačke a koriste se prsti desne šake. (Tačka dodira jagodice određenog prsta obeležena je krstićem u krugu.)

 

   Proteklih godina u Serbiji ređe nalazim vodopiju/cikoriju (Cichorium intybus L. - Compositae). Ovde se ne radi o iskorenjivanju no o prirodnom ritmu koji svaka biljka prati. Opet, naiđu godine kada se livade plave od cvetova na visokim stabljikama. U ovom smislu se izdvajaju zabitiji krajevi kojih je sve manje a i njihov život teče u drugačijem smeru. Dobro je da se danas sve manje koriste herbicidi u poljoprivredi što doprinosi oporavku flore (ovo se zbiva nešto zbog siromaštva a nešto i zbog narasle ekološke svesti).

    Pojava diabetesa se može povezati i sa dugogodišnjom ishranom hemijski zatrovanom hranom. Ovo je hronična metabolička promena koja zahteva stalno angažovanje osobe i redovnu saradnju sa lekarom, specijalistom. Za brigu je da njena pojava godinama raste u proseku populacije i da se snižava starosna dob prve pojave.

 

   U Mužlji (Zrenjanin) živi gospodin Đula Bator, divan i plemenit čovek koji se posvetio pomaganju diabetičarima bez ikakve nadoknade (ime se objavljuje sa dozvolom).

   Izvod iz pisma: „...Čitaocima koji žele da mi se obrate, rado ću i naravno besplatno, kao i do sada, preneti ono što sam ovih godina saznao o lekovitosti naših poljskih biljaka, a mogu me zvati na tel. 064/287-85-47 od 10 do 22 časa, kao i na kućni broj 023/548-728 od 14 do 19 časova. Ko želi lični kontakt, rado ću ga primiti u popodnevnim časovima kod moje kuće...”

Đula Bator, Tot Ištvana 8, 23206 Mužlja  

   Gospodin Bator je razvio poseban postupak sušenja vodopije i recept koji je uspešno primenjen na mnogim pacijentima.

Sledeći recept je baština čovečanstva

    Sušenje gornjeg dela biljke sa cvetovima se odvija na sobnoj temperaturi u hladu. Prvo se isecka na dužinu od 1cm te se prosuši dva dana. Tako polusuvu je treba usitniti i dosušiti još 2-3 dana. Spakovati je u papirnu ambalažu i propisno čuvati.

 

   U 250 ml vrele vode sipati jednu kafenu kašiku čaja i ostaviti da odstoji 10 do 15 minuta te procediti. Količinu od 0,5 do 1 litra treba popiti u gutljajima tokom dana. Ovako činiti duže vreme (kada se situacija poboljša može se preći na pijenje čaja svaki drugi pa i treći dan). Dobro je ne prekidati kontrolu lekara.

    Tokom ovog tretmana nivo šećera u krvi se smanjuje sa 12-13 jedinica na 8 i ispod ove granice. Pijenjem čaja moguće je izbeći slepilo koje je propratna pojava diabetesa.

   Vodopija mi je draga pa je fotografišem i skeniram kad god mogu. Nikada mi ne dosadi... Na slikama su predstavljene vodopije sa plavim i ružičastim cvetovima (varijeteti boje cveta) sa istim lekovitim svojstvima. 

 

   Zamena za kafu tzv. divka potiče od korena pitome cikorije a salate endivija i radič su botanički bliski rođaci te ih isto treba koristiti u širem obimu (ovo se posebno odnosi na severozapad Balkana).

U Loznici, Serbia, 26. decembra 2004.

 

Autor: Dušan N. Kovačević

 

Poslednji put ažurirano ( Sunday, 19 February 2012 )
 
< Prethodno   Sledeće >
© 2018 Spas i Nada - udruženje invalida i dijabetičara
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.